Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1691 / Jag är fortfarande med på 1x.com! :)

 

 

 

 

 concrete

 

 

Björn Billing skrev i sin blogg "om världen utanför Fotosidan" och om en foto-communities som heter 1x.com.  Jag blev påmind om att jag varit med på 1x.com, och nog e kvar där, och det stämde!  :) Nu va det ett tag sedan jag va där för att lägga in bilder, även om jag uppdaterat en del info senare.

Vän av ordning bör då naturligtsvis undra vad för utställning det handlar om med 50 fotografer!? Med inbjudna och fria fotografer på Gnesta-Planket så blir det nog totalt c:a 50 fotografer! Så va min uträkning!  :)


Ok, de om de, här e i alla fall min sida på 1x.com
http://1x.com/artist/2127


Sedan passade jag såklart på att titta på bilder, å visst är det fina bilder och ordning och reda, och en jury som väljer ut vad som är bra och mindre bra fotografi, vad mer kan man begära!?

Men som jag sagt tidigare, jag kände mig litet instängd på 1x.com på nå't sätt...

Men jag har alltid varit en orolig själ!  De e kanske det som det handlar om!? Ni som vill kan ju kolla på min "arbets-CV" i min profil här på Fotosidan!  Visst ser det litet oroligt ut va?  ;)

Men alla blir saliga på sin fason! Så får man nog se det i stort! 


/Bengan

 

 

Roulette 2.

 

 Postat 2012-07-10 09:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 1690 / 1963 va ett fint år! Tror beställningen av ett antal kamerahus gjorde sitt till...

 

 


Tiden går, ok då, för att hinna före alla som vet bättre, ingen vet säkert att tiden går!  Alla nöjda nu då? Så jag säger att för länge sedan, så va det år 1963, och Arsenal-fabriken i Kiev i Ukraina hade tillverkat egna Contax-replikor sedan 1949! (Tror man i alla fall)

Och nu 1962 eller 1963 så kom en beställning på c:a 6000 kamerahus från utlandet. Kamerahusen skulle vara omärkta! Mao, det skulle inte stå Kiev på frontplåten. Kamerahusen skull användas i Väst för beställaren hade vad man vet, fått tag på ett stort antal Zeiss-objektiv, och behövde ett kamerahus för de här objektiven. En Kiev-kamera passade då bra! Bla då priset sannolikt kunde bli förmånligt!

 

 

Omärkt Kiev från 1963, bara ett serienummer i tillbehörsskon,

 

Om man tänker litet till, så om en fabrik i tidigare Sovjetunionen får en beställning från Väst på ett antal kamerahus, så lägger man nog manken till vad gäller kvalitet och efterkontroller! Så har i alla fall jag uppfatta det hela då jag känt på några av de här omärkta kamerahusen. Fint byggda, väl fungerande!

Om man tänker till litet ytterligare, så borde väl hela det årets produktion också vara bra?  Låter ganska logiskt tycker jag! Och de vanliga Kiev från 1963 som jag sett och känt på, tycker jag bär syn för sägen!

Så hittar ni ett Kiev kamerahus från 1963, så tror jag det är litet bättre än både tidigare och senare Kiev! Som sagt, 1963 va nog ett fint år!

/Bengan

 

 

 Märkt Kiev från 1963, med information om tillverkningsland.

 Postat 2012-07-09 19:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1689 / Analogt fotograferande ligger i tiden! Om jag inte känner helt fel...

 

 

 

 

 

 

Gatufoto

 

Men observera, det här gäller inte stora amatörgrupper eller tidningsfotografer eller reklam-fotografer, för där gäller det digitala såklart! Men jag tycker mig känna att det finns ett nyvaknat intresse för det analoga hos en del andra fotograferande grupper. Fotografer som kanske har startat med att fotografera digitalt, men som vill undersöka nå't spännande inom fotografin som dom bara hört talas om, eller bara sett bilder av...

Se'n finns det såklart fortfarande fotografer som fotar analogt, eller blandar det hela, allt beroende på humör, årstid och vem som se'n skall ha bilderna.

Så den analoga fotografin lever vidare, nå't som man kanske inte trodde för några år sedan! Både som hantverk och som ett litet mer "magiskt" sätt att fotografera på, vid sidan om "The Digital-Main Stream!"

Jag skrev en blogg för några år sedan med de här raderna: "Under en intervju med Søren Kragh-Jacobsen, dansk filmregissör, fick han en fråga,  och svarade ungefär så här:  "In every musicians life there comes a time and place where you want to go back to basics, where you want to play unplugged....."

Play unplugged...!  ;)


/Bengan

 

http://www.youtube.com/watch?v=-AOsP8KBp8g

 

 

 

Pattrick Dallard, konstnär

 

 

 

 

 Postat 2012-07-09 10:15 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1688 / Gnesta-kameraloppis med några M Leicor inblandade och en crepperia! Livet på landet alltså! ;)

 

 

 


Mätte i dag igen längden på "kameraloppisbänken" nere vid gamla Godsmagasinet! (Vi kommer ju att ha en kvalitetskameraloppis i samband med Gnesta-Planket lördagen den 28:e juli)  Och jag tror att loppisbänken kommer att funka mycket bra, för kajen på framsidan av magasinet är i lagom bordshöjd och har stort tak! Skall ned i morgon och se så att en eller flera M Leicor verkligen ligger stadigt på kajen! Skall väl ta med några objektiv också, för att se så dom inte rullar av...  :)

 

Det här kan bli litet familjepraktiskt också!  Gnesta för hela familjen! Killar kan kolla på kameraprylarna, tjejer kan kolla inne i godsmagasinet och barnen har en nyöppnad glasskiosk att hålla koll på!  ;)   Å ni anar inte vad prylar det finns inne i gamla Godsmagasinet! Möbler, porslin, böcker, mattor, husgeråd, klockor, allt möjligt fint och spännande som man inte behöver! :)

Och sedan går familjen tillsammans och tittar på bilderna på Gnesta-Planket!

Ett förslag alltså! :)

 

Och idag cyklade vi till en crepperia! Det finns en hel del innovatörer runt och i Gnesta!

 

 

Nå'n kanske känner igen mannen som serverar och lagar den här mycket goda creppen!?

 

 

 

 

Patrick Dallard, konstnär

Här är han på en annan bild! 

 

Livet på landet är trevligt, kul och framför allt gott!  ;)


/Bengan

 

Ps.
Snart är jag helt klar med namnen på vilka inbjudna fotografer som ställer ut på Gnesta-Planket i år! Info om det kommer!

 Postat 2012-07-08 20:58 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 1687 / Personliga vardagsbestyr, å e det kul att läsa om i en blogg?

 

 

 

 

Kaffebaren

Kaffebaren i Gnesta

 


Så ni som tänkt er en spännande läsning, ni bör absolut sluta läsa här, och snabbt försöka hitta en intressantare blogg!  Mao, jag har varnat er för att läsa vidare!


Ok, ni som inte vågat slutat läsa, här kommer en berättelse om fredagsbestyren i Gnesta!

 

 Har idag hämtade jag ut affischen för Gnesta-Planket hos tryckeriet. Den blev bra!  Affischen kommer att sitta på några strategiska platser dagarna innan utställningen. Man kan inte sätta upp så'n här information för tidigt, dels så försvinner informationen, dels så glömmer människor lätt bort saker om det hänger för tidigt!

Skall även sätta affischen på några "trottoarsnubblare" samma dag som utställningen! :)  För många har trots "all information" inte fattat att det är en fotoutställning i centrala Gnesta lördagen den 28:e juli!  ;)  Så då är det bra att dom "snubblar" på nå't intressant när dom är inne och lördagshandlar!

Gnesta kommun fördubblar sitt invånarantal nu under sommaren! Och redan nu i dag fredag alltså, så känns det som att kliva ut på Sveavägen i Stockholm när man går nere i Gnesta Centrum!  :)

 


 

Å så har vi fått palmer på huvudgatan! Som i Trelleborg!

 

Har även suttit och mailat till några deltagare på Gnesta-Planket!  Alla har inte lämnat besked än, men det blir c:a 25 inbjudna fotografer.

Se'n har det tillkommit en glasskiosk till Gnesta torg!  C:a 100 meter från Gnesta-Planket! Det är bra!
Jag skall provsmaka glassen och kolla en del andra viktiga tillbehör för fotoutställningen!  (Viktiga tillbehör = kafeér, matställen, glasskiosker som sagt, osv, osv!)

 

Ok, inget annat som hänt i dag?
Jovisst ja, har lämnat in gräsklipparen på service!
Och så är det en trädgårdsfest i kväll i villaområdet där vi bor!
Det skall bli trevligt!

Slut för idag!
Tack för idag!

/Bengan

 

 

Bild 1. Den 3 juni 2003..

Väntsalen vid stationen innan Pressbyrån flyttade in.

 

 

 Postat 2012-07-06 13:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg