Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1521 / Tekniktips! Utrusta Fuji X100 för att kunna fota i regnväder!

 

 


Nu ni som inte gillar att läsa om Fuji X100, ni kan nu zippa över till ett annat program! ;)
För här kommer utrustningstips för oss som fotar med Fuji X100, dygnet runt, i regn eller solsken! Och även på natten! :)

 

 

Orsaken till det här utrustningstipset de va att jag tittade ut nyss! (Roffe har såklart redan hört det här droppandet med sin goda hörsel och låtsas fotsätta att sova! )

 

Men det är inga problem egentligen, för Fuji X100 är lätt att bära med sig under regnjackan, men man bör nog ha ett bra regnkydd på optiken. Standardmotljusskyddet e visserligen ganska häftigt och ser ut som ett skydd till en M Leica, men det räcker nog inte riktigt till när det mer än droppar ute, så nu finns det ett specialmotljusskydd/regnskydd speciellt framtaget ur skåpet för Fuji X100!

 

 

 

Här sitter skyddet på! Ni ser att det bör skydda optiken bra mot regn! Och jag har kollat att det inte skymmer vid fotandet, och kameran går bra att ha under jackan även med skyddet på!

 

 

 

Eller så kan man vända på skyddet om man tycker det tar för stor plats under jackan, och sätta fast det bakvänt, tills man skall använda kameran! Kameran går ju att fota med även när skyddet sitter såhär såklart!

 

 

 

Tycker kombination ser helt Ok ut! Klassisk modernt på nå't sätt!  En mycket kompetent digitalkamera i ett klassiskt analogt utseende!

 

 

 

- Det tycker jag med! Ser mycket bra ut! Intressant och smart tänkt! Eller som hon sa vad hon nu hette: "Man tager vad man hafver" :) 


Nu startar snart den verkliga funktiontesten av motljusskyddet i dagens krassa vårväderverklighet!

 

 

 - Hallå Roffegubben, nu är det dags för första pinken! Jag vet att du bara låtsades att sova! Vi måste tyvärr gå ut nu...    Hallå hör du mej??

 

Slut för idag!
Salve liksom!

/Bengan

 

 Postat 2012-04-20 07:46 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 1520 / Världen e inte så enkel som jag vill tro!

 

 


Men först en varning till alla fotoälskare! Bloggen handlar inte så mycket om foto den här gången heller! Så, nu har jag varnat er som vill läsa om fotografi, läs en annan blogg i stället!

Alltså, håller bla på med planering av Gnesta-Planket, talade med Södermanlands Nyheters lokalredaktion i går bla. Och var också och mätte på planket! Skall försöka få kommunen att röja bland några buskar, då kan vi få tio meter extra plank! Vi får se hur det går!

 

 

 

 

Jag sitter också med i planeringsgruppen för Gnesta Kommuns Konstrunda i september. Idellet arbete även där!  :)  Men det här e kul, och då är det inga problem.  Men ibland blir jag ändå litet sur i samband med det här arbetet!!
Kan väl berätta litet..
Gnesta Konstrunda "finanseras" av de deltagande konstnärerna som betalar en avgift för att få vara med i Konstrundan under de här två dagarna.  Och pengarna går oavkortat till reklambrochyrer, annonser i lokal tidningar, även DN, och att köpa in reklamlöpare för att hänga på olika platser i kommunen, men pengarna räcker såklart aldrig till! De e inga direkta nyheter för er som håller på med nå't liknande!  ;)

Men då får vi hjälp av några små företag i kommunen, tex en sybehörsbutik, ett lokalt tryckeri, en färgaffär och några till, som betalar en sponsorslant till Konstrundan, och får sedan sin logga på trycksaken/affischen till Konstrundan.

Vi har ju även några bankkontor i Gnesta, som representerar våra stora banker, så jag tog mod till mig och frågade även dom om dom vill hjälpa till med ett litet kulturbidrag? Tyvärr så kunde dom inte det, för budgeten va redan lagd, och dom va redan inblandade i annan sponsring på central nivå osv, så dom kunde tyvärr inte bidra med 500 kronor! Tyvärr!
Så va det med det!

Annars rätt lugnt i dag, skoborstning bla! :) Ett par riktiga telemarkspjäxor måste borstas! Och i morgon fortsättning på fotojobbet som jag startade i tisdags!

Som sagt, rätt lugnt, frånsett det där med banken, för jag har litet svårt att släppa det, men nu e i alla fall bloggen slut!

/Bengan

 

 

Det går lätt att få bra bilder i svagt ljus med den där kameran ni vet! :)

 

 Postat 2012-04-19 19:40 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1519 / Jag tycker en kromad Fuji X100 e snyggare än en svart!

 

 

 

 

 Vad gäller utseendet på en kamera, så brukar jag tänka på en klassisk M Leica! Och den skall vara i krom! Visst fanns det svarta M Leicor, men dom tappade färgen, och begagnade så va dom ofta väldigt slitna, både utvändigt och invändigt, då det ofta va tidningsfotografer som hade haft dom! Så de va ofta ett dåligt begagnatköp! Och så har jag redan haft två svart M-Leicor på 1960-talet! :(

Och nu är det moderna tider, därför tycker jag att en Fuji X100 skall var kromad! Då påminner den väldigt mycket om min kromade Leica M4 och om min kromade Leica M2! De e klassiska grejer det! Working Class Hero-camera!

Å vem vill egentligen erkänna att att man egentligen ville ha en svart kamera när man nu köpt en kromad? ;)  Men å andra sidan, jag tror att jag tar lika bra bilder med en kromad kamera, och som pensionär måste man vara litet ekonomisk, så det blev en begagnad, men en mycket snygg och då kromad Fuji X100! :)

Men oss emellan, visst är en svart Fuji X100 också väääldigt snygg!

/Bengan

 Postat 2012-04-19 11:24 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Straight 1518 / Att bo i en mindre håla, kanske ändå inte är så dumt? Om man vill synas som fotograf? Och X100!

 

 

 

 

Kontrolltornet på Vängsö International Airport i Gnesta

 

Kan det vara en fördel att bo i en litet mindre ort? En fördel om man tex e konstnär eller fotograf alltså?  Jag tror det! Kontaktvägarna är tex kortare i en mindre ort! Det är lättare att ställa ut, lättare att få kontakter med andra konstnärliga aktiviteter, eller få hjälp och stöd av olika slag, tex av kommunen, av företagare, av lokala media osv, osv.

Se'n tror jag det inte är någon nackdel med att ligga på nära pendlingsavstånd till en större ort, i det här fallat Stockholm. Större orter har ofta ett stort kulturutbud, som "smittar" av sig på den mindre orten.

Och så sker det inflyttning till den mindre orten av människor från storstaden, både pensionärer och förvärvsarbetande, människor som är vana med ett stort kulturutbud, som gör att det finns intresse för att titta på konstnärliga aktiviteter  även på den lilla orten!  Så uppfattar jag i alla fall att det är i Gnesta! Så det är bla därför jag trivs i Gnesta! :)

Hinner inte blogga mer i dag, för jag måste iväg snart! Först så skall jag ut med Roffe på morgonpinken, se'n till ett kulturellt planeringsmöte, och i nästa möte för att ragga kultursponsorpengar, se'n på em iväg till en kulturaktivitet i en närliggande kommunort! Snacka om att det är körigt som pensionär! ;)  Så håll ut så länge ni kan på jobbet för att slippa det här stressandet!  ;)  :)

 

/Bengan


Ps. Men i dag i inget fotojobb i alla fall, skönt, det hade blivit för mycket av det goda! ;)  Men litet kamerateknik måste det väl ändå vara i en Fotoblogg, för när jag fotade i går med Fuji X100 upptäckte jag att en av fördelarna med Fuji X100, det är att kameran går att fota ljudlöst med!  Jag fotade väldigt nära en del människor, och jag kunde stå på en meters håll och fota och ingen hörde att jag fotade! Det här underlättar i många situationer! Att ha en ljudlös kamera alltså!

 

 Postat 2012-04-18 07:11 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1517 / Marknadsföring e svårt med ändå lätt, men inte lätt på det sätt som de flesta nog tror! ;)

 


Det finns olika sätt att marknadsföra varor! Och här är ett smart sätt. Man förpackar en produkt på ett spännande sätt, men det måste vara ett produktmärke som e ganska känt bland aficionados för det här speciella intresset!  

Å nu talar jag inte om iPhone eller om nå't sån't!

Å se'n döper det hela till något klurigt eller spännande eller intressant, med tex namn som Dogma, Chaos Theory osv, och ställer ut EN förpackning av det här till försäljning i butiken!   "Jo, de e nog den sista av de här som vi har kvar..."

Så går det till!  :)

/Bengan

 

 Postat 2012-04-17 13:51 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg